Vochtplekken op muren of plafond? Zoek het lek!

Vocht in de muur? Dat herkent u wanneer er vochtplekken zichtbaar worden, verf of behang kapot gaan of er schimmel ontstaat. Bij zulke vochtplekken zijn er verschillende mogelijke oorzaken. Eén ding staat vast: u moet er iets aan doen.

Vochtproblemen op tijd opmerken

U herkent vocht in de muur of het plafond het eerste aan verkleuring van de verf of het behang. Na een tijdje kan het behang loskomen of ziet u de verf schilferen. En misschien ziet u schimmel: donkere vlekken die zich uitbreiden over de muur of het plafond.

Vochtplekken door een lek

Waterlekken in een leiding die verstopt zit in de muur: die merkt u pas op wanneer de muur aan de buitenkant nat wordt. Het is dus best mogelijk dat zo’n lek pas laat aan het licht komt. Lekken ontdekken kan u zelf door de waterstand na te kijken. Of laat een specialist langskomen voor een lekdetectie.

Opgelet: niet elke vochtplek wordt veroorzaakt door een lek. Het kan ook liggen aan opstijgend vocht, slechte ventilatie of doorslaand vocht via de buitenmuur. Laat daarom altijd een expert naar uw vochtprobleem kijken.

Wat nu?

Weet u zeker dat uw vochtprobleem veroorzaakt wordt door een lek? Dan is de oplossing eenvoudig: u laat de leiding herstellene-Pipe  doet dat snel én zonder uw muur open te breken. Niet uitstellen, neem meteen contact op!

Heeft u vragen of wil u graag een gratis offerte voor de renovatie van uw leidingen?

Gratis offerte