Is kraantjeswater gezond?

Het menselijk lichaam bestaat voor meer dan zeventig procent uit water. Om die hoeveelheid op peil te houden, drink je als volwassene best anderhalve tot twee liter water per dag. In België kiezen we voornamelijk voor bronwater in flessen. Toch is kraantjeswater goedkoper, en beter voor het milieu. Maar is het water uit onze kranen wel gezond?

Strenge controles op leidingwater

Leveranciers van drinkwater zijn verplicht om het water te controleren op heel wat verschillende parameters. Daarnaast wordt er een minimale hoeveelheid chloor aan het water toegevoegd om het te desinfecteren en ziektekiemen te doden. Het gaat hier om een zeer kleine dosis chloor: compleet onschadelijk voor de gezondheid.

Wat met loden leidingen?

Gezond water is niet alleen de verantwoordelijkheid van de drinkwaterbedrijven, maar ook van de eigenaar van de woning. Werd uw huis gebouwd voor 1970? Dan bestaat de kans dat er loden leidingen in uw huis lopen. Daardoor bestaat de kans dat er kleine looddeeltjes in uw drinkwater terechtkomen, wat schadelijk voor de gezondheid kan zijn. Met deze tips controleer je eenvoudig of je loden leidingen hebt.

Loden leidingen ontdekt? Dan pakt e-Pipe deze aan, zonder breekwerken.

Smaak van kraantjeswater

Geen fan van de geur en smaak van kraantjeswater? Laat het glas even staan en de typische geur en smaak verdwijnen. Er bestaan ook waterfilters en waterontharders die de smaak van kraantjeswater verbeteren, maar die zijn zeker niet essentieel. Schol!

Heeft u vragen of wil u graag een gratis offerte voor de renovatie van uw leidingen?

Gratis offerte