Waarom kraantjeswater drinken gezond is

Dat kraantjeswater veel minder kost dan flessenwater, hoeven we u niet te vertellen. Maar wist u ook dat kraantjeswater heel gezond is, en vaak zelfs gezonder dan het flessenwater uit de supermarkt?

Hoge eisen voor kraantjeswater

De watermaatschappijen die ervoor instaan dat er bij u thuis water uit de kraan stroomt, zorgen er ook voor dat het water voldoet aan hoge kwaliteitseisen. Het water is dus gegarandeerd zuiver en gezond. Het bevat magnesium, ijzer en calcium: mineralen die uw lichaam nodig heeft. Net zoals mineraalwater dus, maar flessenwater is vaak zó rijk aan mineralen dat u het beter niet elke dag drinkt. Kraantjeswater mag u drinken zo veel u maar wilt.

Tips voor thuis

  • Ruikt het water licht naar chloor wanneer het uit de kraan komt? Dat is normaal en kan geen kwaad. Gebruik een karaf voor kraantjeswater en laat die even in de koelkast staan voordat u ervan drinkt. Dan smaakt het water beter en frisser.
  • Zit er in uw regio veel kalk in het water? Dat is niet ongezond, maar het kan wel uw huishoudtoestellen aantasten. Een ontkalker voorkomt dat probleem.
  • Liggen er bij u thuis verouderde of loden leidingen? Dan grijpt u het beste meteen in. Laat uw leidingen renoveren zodat u snel kunt genieten van de gezonde eigenschappen van kraantjeswater!

Heeft u vragen of wil u graag een gratis offerte voor de renovatie van uw leidingen?

Gratis offerte