Lage waterdruk (in appartementsgebouwen)

Problemen met de waterdruk in je  woning of appartementsgebouw? Komt er amper water uit de kraan? Verpest een slappe waterstraal uw deugddoende douche? Dan moet u op zoek naar manieren om de waterdruk te verhogen. e-Pipe weet raad met lage waterdruk in uw appartementsgebouw.

Plaatselijke problemen

Ga eerst na of alle buren last hebben van verminderde waterdruk. Genieten zij van een verkwikkende douche met volle straal terwijl één appartement uit de boot valt? Dan ligt het probleem wellicht bij de leidingen in het appartement zelf. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken. De meest voorkomende zijn verstoppingen of lekken in de aanvoerleiding. Het water bereikt uw douchekop en andere kranen dan met een lagere druk.

Tijd voor een leidinginspectie!

Leidingrenovatie voor het hele gebouw

Is het leidingstelsel in het hele gebouw verouderd? Dan is de kans groot dat afzetting van kalk, vuil of roest delen van uw leidingen verstopt. Daardoor vindt het water moeilijker haar weg door het leidingstelsel. Een daling van de waterdruk is dan een logisch gevolg.

e-Pipe gebruikt een gepatenteerde methode om de leidingen van uw appartementsgebouw van binnenuit te reinigen en te renoveren. Aangezien een e-Pipe-behandeling geen breekwerk vereist, verlopen de werken zonder ongemakken.

 

Waterdruk verhogen

e-Pipe  maakt korte metten met verstoppingen en lekken. Dankzij de epoxy-coating zijn uw leidingen achteraf beter dan nieuw: alle kleine lekken zijn gedicht en verstoppingen krijgen geen kans meer. Het water stroomt weer zonder obstakels tot aan de kraan. En uit de douchekop stroomt een krachtige, masserende straal.

Slappe straal uit de kraan

In een hoog gebouw kan de waterdruk afnemen door het hoogteverschil tussen de verschillende verdiepingen. Leidingwater verliest namelijk druk wanneer het eerst naar boven moet klimmen. Per tien meter stijging daalt de waterdruk zelfs met één bar.

Een drukverhogingsinstallatie of hydrofoor lost dit probleem op. Zo’n installatie brengt de waterdruk op de hoogste verdiepingen met een pomp weer op peil. De plaatsing van een hydrofoor moet gekeurd worden door het waternet, laat de installatie dus over aan een professional.

Bent u syndicus van een appartement of zetelt u in de vergadering van eigenaars? Laat de leidingen van uw gebouw dan grondig controleren door e-Pipe. Zo blijft u eventuele lekken en schade steeds een stapje voor. Neem contact op voor meer informatie.

Douchekop