Waterleidingen in een oud huis: hierop moet u letten

Gaat u binnenkort de uitdaging aan om een oud huis te renoveren? Dan doet u er goed aan om de waterleiding onder de loep te nemen. Dit is hét moment om uw waterleiding te vernieuwen.

De toestand van waterleidingen nagaan

Er zijn een paar manieren om te peilen naar de toestand van de waterleidingen in een oud huis. Doorloop deze stappen om een zicht te krijgen op de situatie:

  1. Volg de leidingen van bij de watermeter tot waar u kan. Hoe zien ze eruit? Ziet u lekken of gebreken? Zijn er misschien zelfs nog loden leidingen te zien? Maak een notitie van alle problemen die u vaststelt.
  2. Draai de kranen open. Denk eraan dat er, behalve in de keuken en de badkamer, ook op andere plekken kranen kunnen zitten. Bijvoorbeeld buiten, in de kelder of in de garage. Stroomt er een krachtige, zuivere straal water uit de kraan? Of is er een probleem met de waterdruk, de geur of de kleur van het water?
  3. Blijf even staan en controleer of het water vlot wegloopt. Is dat niet het geval? Dan is de afvoerleiding waarschijnlijk verstopt.
  4. Neem de stand van de watermeter op en controleer die na een dag opnieuw. Let erop dat u intussen geen water verbruikt. Is de meterstand veranderd? Dan zit er ergens een lek.

Renovatie van waterleidingen in een oud huis

Na de controle van de waterleidingen hebt u een lijstje met aan te pakken problemen. Ons advies? Ga niet zelf aan de slag, maar laat het werk over aan professionals. Zo verloopt de renovatie zonder kleine of grote rampen. En weet u zeker dat u nog lang plezier hebt van uw gerenoveerde waterleidingen.

Heeft u vragen of wil u graag een gratis offerte voor de renovatie van uw leidingen?

Gratis offerte