Verstoppingen voorkomen met 3 simpele trucs

In de keuken stroomt er vuil water uit de afwasmachine of de gootsteen door de leidingen. In de badkamer zijn zeepresten en haren de boosdoeners. Na een tijdje hoopt het vuil zich op en loopt het water niet meer weg. Gelukkig is dit ongemak eenvoudig te voorkomen!

Verstoppingen voorkomen: 3 trucs

  • Het ligt voor de hand: vermijd zo veel mogelijk dat etensresten in de afvoer terechtkomen. Bijvoorbeeld door borden en pannen met wat keukenpapier proper te maken voordat u ze in de vaatwasser zet. Een simpel zeefje in de afvoer doet ook wonderen.
  • Spoel in de badkamer de afvoer van het bad en de wastafel af en toe door met gloeiend heet water. Zo lost u zeepresten op die anders in de afvoerleiding achterblijven.
  • Een gouden tip uit grootmoeders tijd: sodakorrels. Los een schep schoonmaaksoda op in heet water en giet het mengsel in de gootsteen. Herhaal deze behandeling om de maand en uw leidingen blijven proper en open!

Hulp bij verstoppingen

Hebt u, ondanks onze preventieve trucs, toch een verstopte afvoerleiding? Volg dan deze tips om het probleem op te lossen, of roep hulp in bij hardnekkige verstoppingen.

 

Heeft u vragen of wil u graag een gratis offerte voor de renovatie van uw leidingen?

Gratis offerte