De afvoer ontstoppen: 3 veilige manieren

Als het water in uw douche, bad of gootsteen niet meer goed doorloopt, is het tijd om uw afvoer te ontstoppen. Let op met kant-en-klare chemische ontstoppingsmiddelen: te agressieve ontstoppingsmiddelen kunnen schade veroorzaken aan de leidingen en zijn vaak slecht voor mens en milieu. Hoe het dan wel moet? e-Pipe geeft raad.

1. Op de ouderwetse manier

Haal de ontstopper of ‘plopper’ boven. Vaak wordt de verstopping veroorzaakt door een prop vuil in de sifon. Met de klassieke ontstopper veroorzaakt u een luchtverplaatsing en doet u het vuil loskomen.

Hoe gaat u te werk? Plak eerst het overloopgat van de wasbak dicht, en plaats vervolgens de ontstopper boven het afvoerputje. De plopper werkt beter als er een beetje water in de wasbak staat. Maak een aantal pompende bewegingen zodat het vuil goed loskomt.

2. Sifon schoonmaken

De sifon reinigen is niet de leukste taak, maar het kan wel helpen bij een verstopte afvoer. Door de sifon onder de wasbak regelmatig schoon te maken, voorkomt u een (ergere) verstopping én verhindert u nare geurtjes. Trek alvast uw rubber handschoenen aan en zet het raam open. Aan de slag!

Zet een emmer onder uw sifon, en draai de sifon rustig open aan de draaidop. Schroef de sifon eraf, en maak hem schoon. Een oude tandenborstel is een handig hulpmiddel. Verwijder zo veel mogelijk vuil uit de sifon en plaats deze nadien terug. Wees voorzichtig, draai niet te hard aan om de dichtingen van de sifon niet te beschadigen.

3. Nooit meer de afvoer ontstoppen

Blijft het water moeilijk weglopen, hoe vaak u de afvoer ook ontstopt? Dan zit het probleem waarschijnlijk dieper in uw leidingen en is het tijd voor een grondige leidingrenovatiee-Pipe behandelt uw leidingen aan de binnenkant met epoxy. Daardoor bent u niet alleen nú verlost van de verstopping, maar krijgt vuil geen kans meer om zich af te zetten tegen de leidingwanden.

Zijn uw afvoerleidingen toe aan een e-Pipe-behandeling? Neem dan snel contact op.

Heeft u vragen of wil u graag een gratis offerte voor de renovatie van uw leidingen?

Gratis offerte